John Goossens (Balco Balkonsystemen) ziet duizenden probleemgevallen in de Nederlandse markt momenteel. VVE’s moeten groot onderhoud plegen om de veiligheid van hun pand te waarborgen, maar het is dusdanig grootschalig onderhoud dat er niet genoeg geld is. Bij banken kunnen ze niet aankloppen, maar ondertussen dreigt er bijvoorbeeld wel steeds meer instortingsgevaar van  balkons. Frans en Marijke Top uit Den Haag (FOTO) reisden af naar Zweden om een innovatieve balkonoplossing te bekijken die zeker hun pand zou kunnen opknappen. Maar ook zij lopen tegen het feit aan dat het niet zomaar te financieren is. Het is duidelijk tijd voor actie!

 

Aanstaande zaterdag 11 april vanaf ca.  15.30 in Grenzeloos Wonen op RTL4

Het verhaal van Frans en Marijke is aanstaande zaterdag te zien in Grenzeloos Wonen. In het programma volgt de kijker mensen die vragen of problemen hebben binnen de drie vaste pijlers van het programma: het bouwproces, het financiële proces en de beleving. Elke aflevering reiken specialisten oplossingen aan voor actuele vraagstukken waar iedereen mee te maken kan krijgen, bijvoorbeeld over hoe je de veiligheid van je balkons kan waarborgen, maar ook welke stappen er nodig zijn om er voor te zorgen dat er financiering komt zodat al die duizenden VVE’s de mogelijkheid krijgen om die veiligheid ook te creëren.  Het doel is om met deze informatie zoveel mogelijk mensen te inspireren en activeren, maar ook om het negatieve sentiment weg te nemen. Wij hopen dat de kijkers van ‘Grenzeloos Wonen’ samen met bedrijven en overheden actief vraagstukken op gaan lossen, zodat de markt meer in beweging komt en dromen uitkomen.

Om het bewustzijn en de mogelijkheden zo breed mogelijk kenbaar te maken, vragen we jullie dan ook om een bericht hierover te delen in jullie netwerk (website, social media, nieuwsbrief e.d.). Hoe meer mensen we bereiken hiermee, hoe beter!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *